Nyheter

Ny iPhone

Enligt Apple så kommer en helt ny modell av den populära iPhone att släppas. Det finns dock många olika delade meningar om vilka funktioner som kommer finnas tillgängliga och vilka hårdvaror som kommer uppdateras till nyare. Det enda som idag är bekräftat av Apple är att den kommande iPhone kommer ha operativsystemet iOS 5 som också kommer uppdateras på de befintliga iPhones och iPads som finns idag.

Stor förändring

Den kommande iPhone går just nu under projektnamnet ”Telluride” och de olika rykten som finns kring egenskaperna är bland annat att processorn kommer vara samma som till iPad 2 – vilket är en A5 processor. Det sägs också att kameran kommer ha en upplösning på 8 megapixel men även att kameran på framsidan som idag finns på iPhone 4 kommer få en mycket högre upplösning än dagens VGA-upplösning som många ser som en stor flopp.

Vad som också diskuteras är huruvida en ny iPad också kommer offentliggöras i september eller inte. Apple är känt för att kontinuerligt lansera nya och bättre modeller av iPad, iPhone och iPod – trots att försäljningen går riktigt bra. Det kan dock ses som något logiskt att man försöker få ut nya modeller av iPhone och iPad lagom innan julhandeln börjar – det tar trots allt ett par månader efter september innan nya iPhone når Sverige.